Біля Офісу президента підпалили шину, поліція затримала активіста

Безстроковий мітинг на Банковій триває понад 60 днів
Фото: Yaryna Chornohuz / Facebook

Учасники безстрокової акції проти капітуляції біля Офісу президента підпалили велосипедну шину, а потім вступили в сутички з поліцейськими.

Біля Офісу президента України активісти з-поміж ветеранів війни на Донбасі 12 травня підпалили велосипедну шину у відрі, після чого між ними і поліцією сталися сутички, повідомляє Суспільне.

Поліцейські затримали учасника акції Петра Стефарака, пояснивши, що чекають на пожежників для складання протоколу. Ще одна маніфестантка, волонтерка і військова медикиня Ярина Чорногуз, прорвалася крізь стрій правоохоронців і зачепила свій пояс за Стефарака, щоб не дати змоги відвезти його у відділок.

Перформанс із шиною Чорногуз пояснила необхідністю нагадати президенту Володимирові Зеленському про неприпустимість капітуляції і вимогу додати ветеранів війни в мінський процес.

"Якщо він буде продовжувати відступ армії і проросійську політику, його чекатиме друга Революція гідності. За це нас заперли в куток", – сказала волонтерка.

Безстрокова акція на площі перед входом в Офіс президента триває із 14 березня. Приводом до неї стала досягнута 11 березня на перемовинах у Мінську домовленість про створення так званої консультативної ради за участю жителів не підконтрольних українському уряду районів Донецької та Луганської областей.