Білоцерковець: НАБУ витратило 3 млн грн на полювання за памперсами мого сина

Білоцерковець заявив, що НАБУ витратило 3 млн грн, щоб довести, що він корупціонер
Фото: Дмитро Білоцерковець / Facebook

Ексдепутат Верховної Ради від партії "Солідарність" Дмитро Білоцерковець назвав розслідування щодо недекларування ним майна "абсурдним і мотивованим переслідуванням".

Національне антикорупційне бюро України витратило приблизно 3 млн грн, розслідуючи ймовірну корупцію екснардепа від партії "Солідарність" і радника мера Києва Дмитра Білоцерковця. Про це Білоцерковець написав 5 лютого у Facebook.

Ідеться про невнесення в декларацію домоволодіння, яке належить матері Білоцерковця. За версією слідства, сім'я ексдепутата регулярно ним користувалася.

Сам ексдепутат заявив, що його дружина із сином дійсно періодично перебували в будинку його матері, оскільки дитину залишали під наглядом бабусі. Білоцерковець додав, що надсилав у Національне агентство з питань запобігання корупції лист із запитанням, чи потрібно декларувати майно матері, і там йому відповіли, що такої необхідності немає.

Він додав, що основним доказом НАБУ того, що його сім'я користувалася цим будинком, є адреса доправлення памперсів.

"На це абсурдне і політично мотивоване переслідування мене НАБУ, за нашими підрахунками, було витрачено приблизно 3 млн грн податків. 3 млн громадяни України витратили на те, щоб детективи відомства, створеного для боротьби з топкорупцією, полювали за памперсами", — зазначив Білоцерковець.

У жовтні 2019 року детективи НАБУ повідомили про підозру Білоцерковця за ст. 366-1 Кримінального кодексу України (внесення недостовірних відомостей у декларацію особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

25 листопада 2019 року НАБУ завершило розслідування щодо Білоцерковця.

5 лютого 2020 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала справу до суду.