Американський бізнесмен Кислін заявив, що не зустрічався із Зеленським

Кислін прилетів до Києва і дав пресконференцію
Скріншот: Антифашист ТВ / YouTube

Американський бізнесмен Сем Кислін заявив, що хотів зустрітися з українським президентом Володимиром Зеленським у США, але глава держави "був дуже зайнятим".

Американський бізнесмен українського походження Сем Кислін заявив 18 жовтня журналістам у Києві, що не зустрічався із президентом України Володимиром Зеленським під час його візиту у Нью-Йорк. Про це повідомляє "Укрінформ".

"Із Зеленським я особисто не зустрічався. Я хотів зустрітися, але він був дуже зайнятий, кожна секунда і хвилина у нього була розписана. Я з ним не зустрічався", – сказав бізнесмен.

8 жовтня російське видання The Insider написало, що 25 вересня 2019 року під час офіційного візиту президента України до США відбулися дві зустрічі: одна – у готелі "Паркер", інша – у сусідній будівлі, у ресторані "Русская чайная". У першій, офіційній, брали участь Зеленський та ще кілька десятків осіб, а друга була неофіційною. На ній Зеленського представляв керівник Офісу президента Андрій Богдан.

Джерела видання повідомили, що Сем Кислін був присутнім у місці проведення першої зустрічі та був організатором і учасником другої. За даними розслідувачів, Кислін наводив "мости" між президентом США Дональдом Трампом та Зеленським, щоб "розправитися" з п'ятим президентом України Петром Порошенком і повернути свої активи, які пройшли в Україні процедуру спецконфіскації у справі експрезидента Віктора Януковича.

Уродженець Одеси і засновник компанії Trans Commodities, Кислін неодноразово потрапляв у поле зору Федерального бюро розслідувань США. За даними ФБР, він підтримує зв'язки із членами російської мафії. Окрім того, він підтримує стосунки з адвокатом Трампа Руді Джуліані: у 1990-х бізнесмен був донором його виборчої кампанії на виборах мера Нью-Йорка. Кислін говорив, що із Трампом знайомий ще з кінця 1970-х років. В інтерв'ю НТВ Кислін стверджував, що він переконав Джуліані порадити Трампу "розкрутити" історію про корупцію в Україні.

Богдан заявив, що ніколи не спілкувався з Кисліним, в Офісі президента також спростували інформацію про зустріч Зеленського з американським бізнесменом.

Президент України стверджує, що не зустрічався з Кисліним і не знає, хто це.