Богдан: Якщо б не Аваков, то цих виборів у такій формі не відбулося б

Аваков – один із двох міністрів, які залишилися в Кабміні після зміни президента
Фото: ЕРА

Глава Офісу президента України Андрій Богдан заявив, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков не має жодного стосунку до грошових потоків і схем, і додав, що нова команда дала йому карт-бланш.

Глава Офісу президента Андрій Богдан в інтерв'ю "Українській правді" заявив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков – професіонал, який зумів забезпечити проведення чесних виборів, а тому команда нового президента "дала йому карт-бланш нової каденції".

"Я знаю, що в нього була глибока конфліктна ситуація з бувшим президентом [Петром Порошенком]. І я знаю, що він мінімізував негативний вплив під час виборчої кампанії багатьох силових структур. І чесно, якщо б не Арсен Аваков, то цих виборів у такій формі не відбулося б", – сказав Богдан.

За його словами, Аваков не має жодного стосунку до жодних грошових потоків і схем. Богдан висловив думку, що, якщо такий випадок буде зафіксовано, то реакція буде "негайною".

"На сьогоднішній день є повне перезавантаження влади, і ми не бачимо, я, у всякому випадку, навіть ви – ви не бачите в суспільному просторі прикладів, що Арсен Аваков є частиною якихось негативних явищ, корупції чи ще чогось", – додав він.

Новий склад Кабінету Міністрів України на чолі з Олексієм Гончаруком призначила Верховна Рада IX скликання 29 серпня. Зі старого уряду на своїх посадах залишилися Аваков і голова Міністерства фінансів України Оксана Маркарова.

У вересні глава українського Міністерства закордонних справ україни Вадим Пристайко заявив, що під час поліцейської реформи в Україні Аваков виявив компетентність, і це цінує Зеленський.