Бойко: Досягти згоди про зниження ціни на газ для України й гарантувати продовження угоди про транзит ще на 10 років – цілком можливо

Юрій Бойко: Гарантії транзиту газу по нашій території – це і платежі в бюджет, і робочі місця
Фото: Юрий Бойко / Facebook

Лідер "Опозиційної платформи – За життя" Юрій Бойко заявив, що домовиться про газ із Росією в разі перемоги його політсили на парламентських виборах.

Більшість українських сімей не може оплатити комунальні послуги і тому чекає, що після виборів новий уряд виправить ситуацію, вважає лідер "Опозиційної платформи – За життя" Юрій Бойко. Так він прокоментував дані соцопитування Київського міжнародного інституту соціології, згідно з якими політик опинився на першому місці серед кандидатів на пост прем'єр-міністра, повідомляє сайт політсили.

"Я розумію, чим зумовлений сьогодні вибір громадян. Зараз більшість українських сімей живуть дуже бідно, не мають роботи, не можуть оплачувати комунальні рахунки. Багато хто побоюється, що в разі приходу до влади чергових популістів або "топ-менеджерів за наймом" ситуація тільки погіршиться. Люди роблять вибір на користь відповідальної влади, чекають в уряді команду досвідчених вітчизняних фахівців, яка зможе швидко і професійно виправити ситуацію", – заявив Бойко.

Він додав, що в "Опозиційної платформи – За життя" вже є план на перші 100 днів роботи уряду й команда, яка може його втілити.

"Перш за все у фокусі уваги – ситуація в паливно-енергетичному секторі та житлово-комунальному господарстві. Ми поставили перед собою завдання забезпечити зниження тарифів на газ для населення. Це зробити цілком реально. Кілька днів тому ми разом із [головою політради партії] Віктором Медведчуком у рамках економічного форуму в Санкт-Петербурзі провели зустріч із керівником "Газпрому" Олексієм Міллером. Це вже другі наші переговори. Досягти згоди про зниження ціни на газ для України і гарантувати продовження угоди про транзит ще на 10 років – цілком можливо. І після нашої перемоги на парламентських виборах ми це зробимо", – переконаний політик.

Нардеп заявив, що за умови прямого постачання газу з Росії ціни можна знизити на чверть і більше і тариф становитиме приблизно 3800 грн за 1 тис. м&³3;.

"Гарантії транзиту газу по нашій території – це і платежі в бюджет, і робочі місця. А економічно обґрунтована ціна газу, а не як сьогодні, – це і конкурентна продукція вітчизняних заводів, і вартість хліба, цукру – та всіх товарів, якими щодня користуються люди", – сказав Бойко.