Бойко заявив, що після перемоги на парламентських виборах його партія підвищить зарплати лікарям мінімум до 12 тис. грн

Юрій Бойко: Зарплата лікаря дорівнюватиме зарплаті в промисловості – 12 тис. грн, а не 7 тис., як сьогодні
Фото: zagittya.com.ua

Партія "Опозиційна платформа – За життя" після виборів у Раду підтримає проєкт держбюджету тільки з витратами на медицину не нижчими за 5% від ВВП, заявив співголова партії "Опозиційна платформа – За життя" Юрій Бойко.

На фінансування медицини потрібно спрямовувати щонайменше 5% ВВП, а заробітна плата лікарів має становити не менше ніж 12 тис. грн, заявив на зустрічі з працівниками Запорізької обласної клінічної лікарні співголова партії "Опозиційна платформа – За життя" Юрій Бойко, повідомляє 21 червня сайт політсили.

"Лікарі бачать, наскільки сьогодні важко і пацієнтам, і їм виконувати свої службові обов’язки в умовах недофінансування та відсутності адекватної політики МОЗ. Медичних працівників дуже образили, коли обіцяли підняти зарплату, поліпшити матеріальне забезпечення, а в реальності ситуація стала тільки гіршою. Некомплект лікарів по країні становить 30%, тому що багато хто виїхав за кордон, адже там вищі зарплати і кращі умови. Та все ж залишилися люди, віддані своїй професії, і це дає впевненість, що все буде добре. Треба їм просто допомогти".

Після формування нового парламенту "Опозиційна платформа – За життя" голосуватиме за держбюджет, тільки якщо там буде збільшено витрати на медицину, пообіцяв Бойко.

"Потрібно збільшувати фінансування, що ми і зробимо після перемоги на парламентських виборах. Ми ніколи не підтримаємо бюджет з видатками на медицину в обсязі всього 3% ВВП. Цей показник буде мінімум 5%. А зарплата лікаря дорівнюватиме зарплаті в промисловості – 12 тис. грн, а не 7 тис., як сьогодні", – підсумував співголова "Опозиційної платформи – За життя".