Боровой: 9 вересня їду в Польщу. Буду переходити кордон України разом із Саакашвілі

Боровой: Застаріла владна структура починає боротьбу з Саакашвілі
Фото: Константин Боровой / Facebook

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі – єдиний, хто агресивно бореться за цінності української державності, заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" російський опозиціонер і політичний експерт Костянтин Боровой.

Російський опозиціонер і політичний експерт Костянтин Боровой в коментарі виданню "ГОРДОН" заявив, що має намір переходити польсько-український кордон разом з екс-президентом Грузії Михайлом Саакашвілі.

"9 вересня їду в Польщу. Буду переходити кордон України разом із Саакашвілі. Адже його дії спрямовані на підтримку України. Я кажу про спроби розпочати реформи й боротьбу з корупцією. Так, поки це було неефективно. Але тим не менш він робив ці спроби. Так вийшло, що Саакашвілі – це єдиний екземпляр в українській політиці, який агресивно бореться за цінності державності України. І застаріла владна структура починає боротьбу з Саакашвілі. А це правильна ознака того, що він на правильному шляху. Тобто Саакашвілі натиснув на больову точку. Я бачу, як на нього реагують українські політики, зав'язані в корупційних схемах", – зазначив Боровой.

На його думку, застаріла політична система становить для України більшу загрозу, ніж зовнішня політика президента РФ Володимира Путіна.

"Головна небезпека для України – не Путін, а застаріла політична система й структура управління державою, яку потрібно терміново міняти. Так, у нинішньому стані Україна може перебувати досить довго, але очевидно, що мова може йти саме про порятунок країни. Під виглядом цієї поганої стабільності Україну просто розоряють. Дії опонентів Саакашвілі можна кваліфікувати як спробу стримування політичної конкуренції. Це дуже небезпечно. Тому що за цим послідують монополізація влади, фальшиві вибори й інші неприємні моменти", – підкреслив Боровой.

26 липня, коли Саакашвілі перебував у США, Державна міграційна служба України повідомила, що президент Петро Порошенко видав указ про втрату українського громадянства Саакашвілі через помилкові дані, які він вказав під час набуття громадянства. Зокрема, не поінформував, що на території Грузії він заочно заарештований.

16 серпня політик заявив, що повернеться в Україну 10 вересня через митний пункт "Краковець".