Боррель заявив, що після скасування карантину щонайперше приїде в Україну

Боррель зазначив, що скасування візиту в Україну було неминучим
Фото: ЕРА

Верховний представник Євросоюзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель зазначив, що перед закриттям кордонів через COVID-19 йому довелося скасувати свій візит в Україну.

Свій перший візит після завершення карантину, спричиненого ситуацією з коронавірусом, верховний представник Європейського союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель здійснить в Україну.

Про це він сказав 22 квітня на пресконференції за підсумками віртуальної зустрічі глав МЗС Євросоюзу, повідомив "Укрінформ".

"Ви знаєте, що останній візит, який я був вимушений скасувати до кризи, був візит в Україну. Я постійно наполягав у своїй команді: ми маємо поїхати до України. Але потім вони переконали мене, що в тих умовах це була не дуже хороша ідея. Негайно після того, як ми прийняли рішення не їхати до України, усі почали закривати кордони та скасовувати рейси. Тож наприкінці це було неминучим. І перша річ, яку я зроблю, коли ми повернемося до нормальності, – це відвідаю Україну", – пояснив Боррель.

Він зазначив, що це питання він уже погодив із главою МЗС України Дмитром Кулебою.

28 січня Боррель заявляв, що хоче поїхати на Донбас, де триває збройний конфлікт, "щоб відчути ситуацію на місці".