"Брудна агітація". У штабі Гереги заявили, що кандидат-свободівець Чепко навіть не звертався в поліцію щодо нападу

Парамей: Якщо на кандидата вчинено напад, він має право звернутися до правоохоронних органів
Скріншот: ОПОРА Хмельницький / YouTube

За словами Валерія Парамея, представника штабу самовисуванця Олександра Гереги, який балотується у Верховну Раду в мажоритарному окрузі №192 у Хмельницькій області, заяви кандидата в нардепи від ВО "Свобода" Назарія Чепка про напад на нього не підтверджено доказами, вони є спробою дискредитувати політичного конкурента.

Валерій Парамей, представник штабу самовисуванця Олександра Гереги, який балотується у Верховну Раду в мажоритарному окрузі 192 у Хмельницькій області, заявив, що Герега не причетний до нападу на кандидата від ВО "Свобода" в тому самому окрузі Назарія Чепка. Відео з коментарем Парамея опубліковано 13 липня на каналі "ОПОРА Хмельницький" у YouTube.

"На жаль, необґрунтовані звинувачення проти політичних опонентів – найпоширеніший спосіб брудної агітації. Тому сприймаємо заяву кандидата у народні депутати Назарія Чепка про напад на нього нмаганням дискредитувати свого політичного конкурента на окрузі. Якщо на кандидата вчинено напад, він має право звернутися до правоохоронних органів. Правоохоронці зобов'язані висувати версії і знаходити винних, а не сам кандидат. Із заявою в поліцію Чепко не звертався... Його публічні закиди необґрунтовані й не підтверджені жодними фактами чи доказами", – сказав Парамей.

"Новое время" зазначає, що лікар із травмпункту, куди привезли Чепка, заявив про відсутність загрози для здоров'я кандидата. Видання посилається на відео з коментарем людини в білому халаті, опубліковане на fex.net. "Дуже швидко протягом 5–7 хвилин працівники поліції приїхали, однак пацієнт Чепко Назарій відмовився писати заяву і давати якісь пояснення", – сказав чоловік на відео.

13 липня Чепко заявив, що на нього напали й ударили ножем у груди. Він пов'язав інцидент із Герегою. Свободівець також повідомив, що дав пояснення щодо інциденту у Службі безпеки України. Водночас на сайті поліції Хмельницької області немає інформації про подію.

21 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня. Із 24 травня в Україні розпочався виборчий процес.

Вибори відбуваються за змішаною системою. Половину депутатів обирають за партійними списками, половину – в мажоритарних округах.