"У будь-який правовий спосіб". Савченко попросила Путіна звільнити українських політв'язнів

Савченко звернулася до Путіна як представник українського народу
Фото: ЕРА

Позафракційний нардеп Надія Савченко написала листа президенту РФ Володимиру Путіну з проханням помилувати українських політв'язнів.

Позафракційний народний депутат України Надія Савченко, яка перебуває під арештом, звернулася до президента РФ Володимира Путіна з проханням відпустити 66 українських політв'язнів. Про це інформує у Facebook українського політика її прес-служба.

"Колишній і нинішній політв'язень Надія Савченко звернулася листом із проханням про звільнення українських політв'язнів до президента РФ Володимира Путіна. До листа додається перелік українських політв'язнів, зневолених на російській території. ...Нагадаємо, що Надія Савченко незаконно утримується в незаконному СІЗО СБ (Служби безпеки. – "ГОРДОН") України, але незважаючи на це, продовжує боротьбу за звільнення кожного поневоленого українця", – сказано в повідомленні.

У листі, який опублікувала прес-служба нардепа, Савченко звертається до Путіна як до "пана", "шановногоми" і на "Ви".

"Звертаюся до Вас, як уповноважений представник українського народу у Верховній Раді України, як офіцер Збройних сил України, який давав присягу українському народові завжди бути йому вірним і захищати Україну..." – написано в документі.

Савченко просить Путіна звільнити українців "будь-яким правовим способом".

"Прошу Вас ухвалити рішення про помилування і зробити цей крок, щоби мир на українській землі, мир між українським і російським народами та мир у міжнародних стосунках Росії, України та інших країн цивілізованого демократичного суспільства став можливим, що для Російської Федерації є важливим, підсумовуючи Ваші заяви", – ідеться в листі.

Він завершується переконанням автора, "що український і російський народи будуть жити в мирі".

20 травня спікер Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца повідомляла, що в Росії через політичні мотиви утримують 24 українців, а в окупованому Криму – більше ніж 40.

9 червня президент України Петро Порошенко и Путін говорили телефоном. В Адміністрації Президента України зазначали, що Порошенко заявляв про важливість найшвидшого звільнення українських політв'язнів із РФ, у прес-службі Кремля повідомили про обговорення "питань гуманітарного характеру, включно із обміном арештованих осіб".