"Будьте простішим, підлещуйтеся і шукайте безпрограшний варіант". Експосол США в Україні дав поради Зеленському, як поводитися із Трампом

Трамп і Зеленський мають зустрітися 25 вересня
Фото: ЕРА

Колишній посол США в Україні Стівен Пайфер порадив українському президенту Володимирові Зеленському під час переговорів із лідером США Дональдом Трампом уникати незрозумілих тому деталей і з обережністю ставитися до колишнього мера Нью-Йорка Руді Джуліані.

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з американським президентом Дональдом Трампом має "бути простішим і підлещуватися". Про це колишній посол США в Україні Стівен Пайфер написав на своїй сторінці у Twitter.

"25 вересня Зеленський зустрінеться із Трампом, тому дам поради, як поводитися із президентом США: будьте простішим, підлещуйтеся і шукайте безпрограшний варіант. Не ігноруйте Конгресу й остерігайтеся Руді Джуліані", написав він.

Пайфер прикріпив до свого поста статтю з детальними порадами, як спілкуватися із Трампом.

"Пану Зеленському треба мати на увазі, що пану Трампу бракує чіткого розуміння інтересів США й того, що поставлено на карту стосовно України й конфлікту, який Росія веде проти неї. Його адміністрація проводить розумну політику щодо підтримки Києва, посилення НАТО й підтримування санкцій проти Москви. Проте, зважаючи на все, містер Трамп не інстинктивно погоджується з необхідністю власної політики його адміністрації. Подивіться на його недавню пропозицію запросити Володимира Путіна приєднатися до інших лідерів G7, коли він прийме у себе саміт G7 наступного року", повідомив дипломат.

За словами Пайфера, під час спілкування із Трампом варто уникати незрозумілих йому деталей.

"За повідомленнями, він мало читає, що змушує співробітників Білого дому вдаватися до графіків і фотографій, щоб привернути його увагу. Розумний спосіб наблизитися до містера Трампа – це уникнути деталей, але дотримуючись кількох простих і зрозумілих тем", додав Пайфер.

Він також порадив Зеленському з обережністю ставитися до спроб ексмера Нью-Йорка Руді Джуліані втягнути Україну у внутрішню політику Сполучених Штатів.

"Це може призвести до того, що Україна стане партизанською політичною проблемою в Америці, що може підірвати двопартійну підтримку, яку Україна мала з моменту відновлення незалежності в 1991 році", підсумував дипломат.

У серпні тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор говорив, що Зеленський і Трамп матимуть можливість найближчими місяцями поспілкуватися в Польщі та США. Але американський президент скасував візит до Варшави через ураган "Доріан". У Польщі Зеленський зустрівся з віцепрезидентом США.

19 вересня видання ZN.UA із посиланням на джерела в дипломатичних колах повідомило, що Трамп і Зеленський зустрінуться 25 вересня в Нью-Йорку.