"Будемо раді бачити італійських інвесторів в Україні". Зеленський зустрівся з Конте

Італійсько-українські переговори відбулися в Римі
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський перебуває з візитом в Італії. Сьогодні він провів переговори із главою уряду цієї країни Джузеппе Конте.

Україна зацікавлена у поглибленні відносин з урядом Італії та розвитку співпраці в усіх сферах, що становлять взаємний інтерес. Про це український президент Володимир Зеленський заявив 7 лютого під час переговорів у Римі із прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте, повідомляє пресслужба глави Української держави.

"Італія – у трійці найбільших економічних партнерів України в ЄС та один з основних торговельних партнерів у світі. Обсяги торгівлі торік сягнули понад $4 млрд. Упевнений, що ми можемо покращувати цей результат і таким чином зміцнювати нашу дружбу", – заявив Зеленський.

Президент висловив інтерес до активного залучення італійських інвесторів до масштабної приватизації в Україні, а також участі італійських компаній в реалізації інфраструктурних проєктів.

"Наш уряд працює на спрощення економічних та бізнес-процесів. На цей рік у нас великі плани щодо будівництва доріг, мостів, розвитку портів та аеропортів. Ми будемо раді бачити італійських інвесторів в Україні і зробимо все заради безпеки їхніх інвестицій. Давайте разом будувати в Україні та створювати робочі місця", – закликав свого співрозмовника Зеленський.

Сторони обговорили питання зміцнення культурних зв'язків і розвитку науково-технічного співробітництва, особливо в космічній сфері, зазначає пресслужба.

Глава Української держави подякував Конте за незмінну підтримку Італією суверенітету й територіальної цілісності України. Зі свого боку прем'єр-міністр Італії запевнив у повній підтримці реформ в Україні.

У межах візиту в Італію також заплановано зустріч Зеленського із президентом країни Серджо Маттареллою.