"Чергове дно пробито", "Баба" в індуїзмі – свята людина". Соцмережі обговорюють діалог Арахамії і Корнієнка про колегу по фракції

23 червня у мережі з'явилося відео, де Корнієнко й Арахамія обговорювали колегу по фракції Аллахвердієву
Скріншот: Svetlana Kryukova / Facebook

У Миколаєві журналісти зняли на відео неформальне спілкування керівництва "Слуги народу" – глави фракції в парламенті Давида Арахамії і глави партії Олександра Корнієнка. Темою розмови стали зовнішність і робочі здібності нардепки Ірини Аллахвердієвої. Користувачі соцмереж активно відреагували на цю подію.

23 червня під час візиту в Миколаїв глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко та глава парламентської фракції цієї політсили Давид Арахамія обговорювали свою колегу по фракції Ірину Аллахвердієву. Думаючи, що відеокамери вимкнено, Корнієнко сказав Арахамії: "Аллахвердієва – узагалі красуня. Баба робоча, як корабельна сосна. Вона тут відх...ярить 300 зустрічей за чотири місяці. І виграє. Вона така наживо". Після публікації відео Аллахвердієва заявила, що Арахамія і Корнієнко присягалися їй, що не говорили нічого з опублікованого. Сьогодні Корнієнко попросив вибачення в Аллахвердієвої і розповів, що обговорював не тільки її, але й Тетяну Домбровську, яку у "Слузі народу" розглядають кандидатом на посаду мера Миколаєва.

Користувачі соцмереж активно відреагували на ці події. "ГОРДОН" зібрав найцікавіші коментарі.

"Так, із такими "друзями" Зеленському дійсно й ворогів не треба. А те, як вони обговорюють нардепку зі "Слуги народу" Ірину Аллахвердієву з Миколаєва, – узагалі днище. Це якісь радянські бабусі під під'їздом, а не глава фракції і глава партії. Загалом, чергове дно пробито", – поділився думкою екснардеп Борислав Береза.

Береза додав, що "Корнієнко визнав на своїй сторінці, що відео не змонтовано, він усе говорив і обговорював саме Аллахвердієву".

"Досить обговорювати особисті розмови двох мужиків. Просто подумайте про те, що два політики, керівники керівної партії, обговорювали свою кандидатку в мери! А професіоналізму і досвіду кандидатки взагалі не обговорювали. За відсутністю такого", – зазначив мер Дніпра Борис Філатов.

"Маразм продовжує прогресувати. Господи, навіщо? Ну навіщо таке казати? Ображати вже не одну жінку, а двох. Мабуть, щоб Ірині було не самотньо. До речі, якщо Корнієнко просить вибачення (уже вдруге, до речі), то може, є за що, і вже Ірині варто попросити вибачення за свої звинувачення стосовно ЗМІ?! Ось це от "монтаж", "вирвали з контексту" тощо. Чи зробить вона це? Думаю, що ні. Якщо в людини відсутнє відчуття власної гідності і готовність за себе постояти, то що вже говорити про вміння визнавати помилки (тим більше допущені свідомо)?" – написала шеф-редакторка LB.ua Соня Кошкіна.

"Корнієнко випустив відеоблог, у якому попросив вибачення за сосну, тюнінг та робочу бабу, пояснивши, що так він висловлював захоплення красою і чеснотами колежанки. І за фактом спростувавши свій попередній пост про те, що відео "Страны" – це монтаж. Нормально. Здатні до навчання, гарні хлопчики. На майбутнє – камеру ставте трохи вище, щоб підборідь у кадрі було вдвічі менше, і записуйте відео проти світла – так обличчя виглядає свіжішим, а погляд – чесним і світлим", – іронізує заступниця головного редактора видання "Страна" Світлана Крюкова.

"Коли глава "Слуги народу" Олександр Корнієнко приходив в ефір "Харда", він мені видався нудною людиною. Усе ніяк не міг зв'язати двох слів про ідеологію партії і тоскно поглядав убік. А от дивись ти: щойно мова про жінок, він одразу пожвавлюється, око горить, мова образною стає. "Баба робоча, як корабельна сосна". Пастернак. А ви кажете, що нові обличчя зовсім не цікаві", – додала журналістка і телеведуча Наташа Влащенко.

"А як щодо такої версії? Депутати від "Слуги народу" дуже поважають свою колегу, тому називали її "баба", що в індуїзмі означає "свята людина". "Робоча баба" (тобто дуже працьовита свята) – так шанобливо відгукуються про даму однопартійці. А "корабельна сосна" – це про реінкарнацію. Бачите, зради немає. Є повага, індуїзм та нірвана. Сподіваюся, усі, хто травив депутатів, начебто вони не поважають жінок, знайдуть у собі сили вибачитися", – жартує блогер Антон Ходза.

Ексдепутат Київради, бізнесмен Олексій Давиденко запропонував жінкам-депутатам прийти у Верховну Раду у футболках із написами "Я тобі не сосна" і "Я тобі не баба".

Telegram-канал "Темники Банковой" опублікував розроблений політтехнологами внутрішній документ політичної сили "Слуга народу", який покликаний пояснити депутатам, як потрібно реагувати на скандал за участю керівництва "слуг" Олександра Корнієнка і Давида Арахамії.

Не обійшлося й без мемів і жартів.