"Чесно" повідомив, що у списках "Слуги народу" є кандидати, пов'язані з Геращенком. Інститут майбутнього назвав це інформаційною атакою

Організація повідомила, що готує проти "Чесно" позов про захист честі, гідності та ділової репутації
Фото: Ukrainian Institute for the Future / Facebook

Звинувачення в тому, що кандидати в народні депутати від партії "Слуга народу" Сергій Бабак, Денис Монастирський і Галина Янченко пов'язані з нардепом від "Народного фронту" Антоном Геращенком, не витримують критики, заявила громадська організація "Український інститут майбутнього", одним із шести засновників якої є Геращенко.

Громадська організація "Український інститут майбутнього" (UIF), одним із засновників якої є нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко, заявила 14 червня, що проти неї ведуть цілеспрямовану інформаційну атаку.

За повідомленням організації, спочатку нібито неправдиву інформацію публікували інтернет-ресурси, на які в UIF не зважали за потрібне звертати увагу, поки "відверто маніпулятивна наклепницька стаття" не вийшла на сайті руху "Чесно".

11 червня на сайті руху "Чесно" було опубліковано статтю, у якій ідеться, що кандидати в народні депутати від партії "Слуга народу" Сергій Бабак, Денис Монастирський і Галина Янченко мають стосунок до діяльності UIF і пов'язані з Геращенком.

Активісти руху як докази використовували дані системи YouControl, яка визначає UIF як організацію, що належить до групи нардепа.

Про Янченко в тексті згадують як про дружину виконавчого директора цієї організації Віктора Андрусіва. У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" він говорив, що дефолт може сприяти подальшому економічному розвитку України, нагадали в русі. Однак Андрусів зазначав, що Україні необхідно всіляко намагатися уникнути дефолту.

Янченко назвала матеріал "Чесно" низькопробним і дискримінаційним.

"Чи можемо ми толерантно ставитися до організацій, які єдине, що можуть "нарити" на жінку-політика, – це те, що вона пов'язана зі своїм чоловіком, який працює в інституті, де одним із шести засновників є ще одна людина", – зазначила вона у Facebook.

"Представники цієї організації звинуватили Сергія Бабака, Дениса Монастирського та Галину Янченко у "зв'язках" із представником "Народного фронту" Антоном Геращенком через те, що він є засновником Українського інституту майбутнього. Дана інформація не витримує жодної критики і змушує відчувати сором за таку діяльність руху "Чесно", – заявили в організації.

У UIF зазначили, що, окрім Геращенка, засновниками організації є нардеп від "Самопомочі" Олексій Скрипник, редактор аналітичного порталу "Хвиля" Юрій Романенко, ведучий каналу "Прямий" Тарас Березовець, підприємець Ігор Ліскі та економіст Анатолій Амелін.

Окрім того, в організації заявили, що Янченко не має стосунку до їхньої діяльності.

"Чесно" використав її родинні зв'язки. Прикметно, що представник руху отримав від Галини письмовий коментар про те, що вона не має відношення до нашої організації. Це подвійний стандарт аналітики і звичайне медіакілерство", – підкреслили в UIF.

Також в організації зазначили, що журналісти руху не звернулися до них по коментарі.

"Ми розцінюємо крок руху "Чесно" як цілеспрямовану атаку на нашу честь і ділову репутацію. Саме тому ми звернемося з відповідним листом на всі посольства та до всіх донорів, які підтримують діяльність даної організації, і повідомимо їх про замовний та упереджений характер діяльності руху", – заявили в UIF.

Окрім того, організація повідомила, що готує до суду позов про захист честі, гідності та ділової репутації.