Члени Вищої ради правосуддя відвідували Офіс президента напередодні розгляду клопотання про усунення судді Вовка

Говоруха й Овсієнко брали участь в експертних зустрічах, організованих Офісом президента, заявили у ВРП
Фото: Вища рада правосуддя / Facebook

У Вищій раді правосуддя заявили, що члени ВРП Володимир Говоруха й Андрій Овсієнко брали участь в "експертних зустрічах стосовно питань судової реформи". Зустрічі відбулися за кілька днів до того, як ВРП розглядала клопотання Генпрокуратури про усунення голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка й судді Ігоря Погрібніченка, зазначає "Слідство.Інфо".

Голова Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха і член ВРП Андрій Овсієнко відвідували Офіс президента України напередодні розгляду клопотання Генпрокуратури про звільнення двох суддів Окружного адміністративного суду Києва, пише "Слідство.Інфо".

У ВРП підтвердили інформацію про візит Говорухи й Овсієнка в офіс глави держави.

"14 серпня 2019 року голова Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха та 15 серпня 2019 року член Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко взяли участь в експертних зустрічах, організованих Офісом президента України, стосовно обговорень питань судово-правової реформи", – ідеться у відповіді Вищої ради правосуддя на запит видання.

"Слідство.Інфо" зазначає, що Говоруха й Овсієнко відвідували офіс за кілька днів до того, як ВРП розглядала клопотання Генпрокуратури про усунення від роботи голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка й судді ОАСК Ігоря Погрібніченка, які фігурують у справі про втручання в діяльність вищих органів влади.

26 липня співробітники ГПУ і Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) провели в ОАСК обшук. За інформацією Генпрокуратури, судді цього суду системно втручалися в діяльність вищих органів влади України.

Адвокат Євгеній Солодко повідомив, що під час обшуку було пошкоджено сервер суду й вилучено матеріали справ, у яких фігурують начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк та директор НАБУ Артем Ситник.

В ОАСК заявили про грубе втручання у свою діяльність, спроби тиску на суддів та їх дискредитації.

Тодішній голова суду Павло Вовк сказав, що обшуки у приміщенні суду – це “цирк“, а записи розмов суддів, оприлюднені правоохоронцями, сфальсифіковано.

11 суддів ОАСК поскаржилися у ВРП на тиск із боку ГПУ і НАБУ.

20 серпня ВРП відмовилася усунути від службових обов'язків Вовка й Погрібніченка.