Чумак про роботу Офісу генпрокурора: Необґрунтовані "посадки" створять більше негативу, ніж нічогонероблення

Чумак: Я точно знаю, де, хто і як розкрадав цю державу
Фото: glavcom.ua

Заступник генпрокурора України Віктор Чумак заявив, що суспільство чекає від Офісу генпрокурора результату, але його не можна "висмоктувати з пальця".

Офіс генерального прокурора України несе додаткову відповідальність перед суспільством, яке очікує на "посадки". Про це заступник генпрокурора Віктор Чумак заявив 8 лютого в ефірі "Радіо Свобода".

"Кожен із нас, коли прийшов у прокуратуру, точно знає і точно бачить, що суспільство очікує результату. І це очікування додає ще додаткового тягаря відповідальності. Повірте. Тому що не можна ж робити результат, «висмоктувати з пальця», не можна ж результат робити таким, який розсиплеться при першому ж ліпшому судовому засіданні... Необґрунтовані посадки, погані докази і таке інше ще більше створять негативу, ніж у принципі нічогонероблення, навіть ніж їх відсутність", – сказав він.

За словами заступника генпрокурора, "ситуація додаткової відповідальності реально тисне".

"Тому що я точно знаю, де, хто і як розкрадав цю державу", – підкреслив Чумак.

Верховна Рада 19 вересня 2019 року ухвалила у другому читанні і в цілому законопроєкт №1032 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури". 24 вересня закон №113-IX опублікували в газеті "Голос України", а 25-го він набув чинності, крім окремих положень, які починають діяти, зокрема, після створення Офісу генпрокурора.

Із 2 січня в Україні розпочав роботу Офіс генпрокурора. До цього структура мала назву Генеральна прокуратура.