Чумак заявив, що вказівку зупинити поїзд із Саакашвілі могла дати співробітниця "Львівської залізниці" Оксана Верхоляк, але "це не 100%"

Чумак: Зараз будемо вирішувати, як додзвонитися до Оксани Василівни
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

За словами керівника поїзної бригади, машиністам поїзда, у якому намагався в'їхати з Польщі в Україну екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі, заборонила їхати "якась Оксана Василівна", заявив позафракційний нардеп Віктор Чумак.

Команду затримати на кордоні України й Польщі поїзд, у якому їхав екс-президент Грузії та колишній голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі, дала Оксана Верхоляк. Про це в ефірі UMN заявив позафракційний нардеп Віктор Чумак.

"За словами керівника поїзної бригади, їм заборонила їхати якась Оксана Василівна. Шляхом підбору "Оксан-Василівн" з "Укрзалізниці" в інтернеті з'ясувалося, що є Верхоляк Оксана Василівна з "Львівської залізниці". Коли про це сказали, у дівчинки змінилося обличчя, вона зрозуміла, що знайшли ту людину, яка давала їй вказівки. Це не 100%... Але зараз будемо вирішувати, як додзвонитися до Оксани Василівни. Упевнений, що Оксана Василівна буде говорити, що вона ні до чого, нічого не говорила, і взагалі вона зайчик", – сказав він.

В Єдиному реєстрі електронних декларацій є співробітниця "Львівської залізниці" Верхоляк Оксана Іванівна.

Скріншот: nazk.gov.ua

Саакашвілі, який утратив українське громадянство, збирався сьогодні повернутися в Україну через пункт пропуску "Краковець". Його прихильники організували там наметове містечко.

Екс-заступник генпрокурора України Давід Сакварелідзе повідомляв, що до пункту пропуску звозять в автобусах тітушок.

Саакашвілі заявив, що поїде на "Інтерсіті". Поїзд мав відправитися з Перемишля о 14.07, але досі не виїхав.