ДБР викликало Цеголка на допит щодо зникнення обладнання із ситуаційної кімнати АП

Святослав Цеголко (у центрі) був спікером президента України Петра Порошенка
Фото: Святослав Цеголко / Facebook

Допит спікера експрезидента України Петра Порошенка Святослава Цеголка в Державному бюро розслідувань заплановано на 7 червня.

Державне бюро розслідувань викликало на допит спікера п'ятого президента України Петра Порошенка Святослава Цеголка через справу про нібито зникнення обладнання із ситуаційної кімнати Адміністрації Президента. Про це 6 червня повідомили у прес-службі ДБР виданню "theБабель".

У бюро "Українській правді" заявили, що допит відбудеться 7 червня. Інших деталей у відомстві не уточнили, посилаючись на таємницю слідства.

28 травня секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк опублікував відео, у якому заявив про зникнення обладнання із ситуаційної кімнати в АП. "Усе було знято під час зміни влади. Ось така "цивілізована передача влади". Залишилися хіба що прапори", – сказав він.

Екссекретар РНБО Олександр Турчинов підкреслив у Facebook, що в будівлі РНБО все на місці, а Данилюк "показав відсутність комп'ютерної техніки у приміщеннях, докладно не пояснивши глядачам, де відбувається ця зйомка".

Цеголко повідомив, що "вся техніка для ситуаційної кімнати президента була орендована на гроші Порошенка" і повернута орендодавцю.

29 травня Державне бюро розслідувань почало розслідування ймовірної втрати посадовцями АП серверів із таємною інформацією.

Ексзаступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків в інтерв'ю "Українській правді", опублікованому у вересні 2018 року, говорив, що для обладнання ситуаційної кімнати в АП використовували техніку, придбану іншими державними структурами.

29 травня він повідомив, що в ситуаційній кімнаті Адміністрації Президента під час каденції Порошенка не було серверів, окрім відеосервера, а роботу ситруму Порошенко забезпечував власним коштом.

Частину техніки для ситуаційної кімнати надало Держуправління справами. У Держуправлінні заявили, що це обладнання – на балансі відомства і воно є в наявності.