Денісова повідомила, що Україна не подавала РФ нових списків на обмін

Денісова повідомила, що передала списки Москальковій у липні
Фото: Людмила Денісова / Facebook

Українська омбудсменка Людмила Денісова повідомила, що робота над звільненням утримуваних у РФ українців триває. Наразі, за її словами, ідеться про 113 осіб із раніше поданих списків.

Україна не подавала Росії нових списків утримуваних осіб. Про це в коментарі "Громадському" 13 вересня сказала українська омбудсменка Людмила Денісова.

Вона нагадала, що в липні 2019 року передала російській омбудсменці Тетяні Москальковій список осіб, звільнення яких вимагає українська сторона.

Денісова повідомила, що робота над звільненням цих українців триває. Наразі, за її словами, ідеться про 113 осіб із поданих списків.

7 вересня між Україною та РФ відбувся обмін утримуваними особами у форматі "35 на 35". Серед українців, які повернулися додому, – політв'язні Олег Сенцов, Володимир Балух, Олександр Кольченко, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизонович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки 24 моряки.

Денісова повідомила, що у 2019 році між Україною та РФ може відбутися ще один обмін утримуваними особами.

13 вересня президент України Володимир Зеленський сказав, що Україна готується до наступного обміну утримуваними особами з РФ. За його словами, триває підготовка "інших списків".