Депутатів "Слуги народу" скерують на курси перед початком роботи Ради нового скликання

Процес навчання депутатів "триватиме постійно"
Фото: pixabay.com

Майбутні народні депутати від партії "Слуга народу" пройдуть тижневий освітній інтенсив, після якого, як очікують, із першого дня у Верховній Раді IX скликання працюватимуть як злагоджена команда.

Депутатів "Слуги народу" скерують на освітні курси в Київській школі економіки перед початком роботи у Верховній Раді ІХ скликання. Про це йдеться в заяві, опублікованій в офіційному Telegram-каналі політсили.

"Тижневий експрес-курс, підготовлений кращими українськими фахівцями, стане першим у серії навчальних програм для членів фракції, яка буде реалізовуватися протягом усього терміну роботи Верховної Ради ІХ скликання", – ідеться в повідомленні.

У заяві зазначено, що у майбутніх нардепів є низка законодавчих ініціатив та ідей, спрямованих, зокрема, на боротьбу з корупцією і зростання економіки.

"Мета освітнього інтенсиву – задати народним обранцям відповідний набір навичок і компетенцій, який дозволить втілити ці ініціативи на практиці. За підсумками першого інтенсиву партія почне працювати як злагоджена, зіграна команда і буквально з першого дня роботи Верховної Ради нового скликання запропонує до ухвалення пакети законопроєктів, на які чекають наші виборці", – додали в політсилі.

Процес навчання депутатів "триватиме постійно", ідеться в повідомленні.

21 липня відбулися позачергові вибори у Верховну Раду. За даними Центральної виборчої комісії України, явка становила 49,84%.

Вибори відбулися за змішаною системою (половину депутатів обирали за пропорційною системою, другу половину – за мажоритарною), що передбачає закриті партійні списки і п'ятивідсотковий прохідний бар'єр. У парламент 225 депутатів обирають за списками і 199 у мажоритарних округах (26 округів розташовані на окупованій Росією території, там виборів не проводили).

Центральна виборча комісія України опрацювала понад 99% електронних протоколів із результатами голосування в багатомандатному загальнодержавному окрузі. Пропрезидентська партія "Слуга народу" набирає 43,17%, партія "Опозиційна платформа – За життя" – 13,01%, "Батьківщина" – 8,18%, "Європейська солідарність" – 8,11%, партія "Голос" – 5,83% голосів виборців.