Директор Державного бюро розслідувань Труба пройшов перевірку на поліграфі

Голова Державного бюро розслідувань та інші співробітники відомства мають проходити перевірку на поліграфі кожного року
Фото: dbr.gov.ua

Голові Державного бюро розслідувань Роману Трубі поставили понад 100 запитань на поліграфі. За підсумками аналізу, у директора бюро не було виявлено психофізіологічних змін, які б указували на наявність прихованої інформації.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба пройшов дослідження на поліграфі, 27 грудня повідомляє прес-служба відомства.

Зазначають, що Трубі поставили понад 100 запитань. Зокрема, його запитували про причетність до скоєння правопорушень, імовірне перебування на агентурному зв'язку зі спецслужбами іншої держави і розголошення конфіденційних відомостей.

За підсумками аналізу дослідження в директора бюро не було виявлено психофізіологічних змін, які б указували на наявність прихованої інформації.

Наступними психофізіологічне дослідження пройдуть заступники директора ДБР Ольга Варченко та Олександр Буряк, а також в.о. головного бухгалтера центрального апарату бюро Ірина Новак.

Згідно з постановою Кабміну, перевірку на поліграфі працівники ДБР мають проходити раз на рік.

Закон про Державне бюро розслідувань було ухвалено парламентом 2 листопада 2015 року, він є частиною так званого пакета безвізових законів, а також частиною реформи прокуратури, оскільки ДБР забирає в неї функцію досудового розслідування.

Президент Петро Порошенко підписав його у січні 2016 року, а 1 березня закон набув чинності.

16 листопада 2017 року конкурсна комісія обрала Романа Трубу директором ДБР.

27 листопада 2018 року він заявив про початок роботи відомства.