"До початку пом'якшення карантину залишилося 10 днів". Зеленський про епідемію коронавірусу. Відео

Зеленський анонсував швидке послаблення карантину
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський 1 травня опублікував відеозвернення, у якому запевнив, що карантинні обмеження, введені через коронавірус, почнуть послаблювати 11 травня. За словами глави держави, для цього потрібно, щоб українці найближчими днями дотримувалися правил карантину. "Збільшення захворілих відбувається саме там, де люди повели себе легковажно: не дослухалися на Пасху, порушили правила карантину, допустили масові скупчення. Але я радий, що загалом більшість українців були дуже дисциплінованими", – сказав він.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

В Україні станом на ранок 1 травня коронавірус підтверджено у 10 861 людини, 272 із них померли.

Карантин в Україні діє із 12 березня. Через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 заборонили масові заходи, закрили навчальні заклади, торговельні центри, магазини (окрім продуктових та аптек), ресторани, кав'ярні та бари, спортивні зали, салони краси й нічні клуби, зупинили авіасполучення з іншими країнами, міжобласні пасажирські перевезення, у Києві, Харкові і Дніпрі закрили метро. Роботодавців закликали перевести співробітників на дистанційний режим роботи. 22 квітня карантин продовжили до 11 травня.