До суду передали справу проти двох черкаських суддів. Їх обвинувачують у переслідуванні учасників Майдану

Суддів підозрюють в ухваленні завідомо неправосудних рішень стосовно учасників Євромайдану
Фото: depositphotos.com

У січні 2014 року двоє суддів районних судів Черкас узяли під варту 14 учасників протестних акцій, ще трьох відправили під домашній арешт. В Офісі генпрокурора зазначають, що ці рішення ухвалювали безпідставно і без належних доказів.

Правоохоронці передали до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх суддів одного з районних судів Черкас, обвинувачених в ухваленні завідомо неправосудних рішень щодо учасників акцій Євромайдану в Черкасах у січні 2014 року. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора України.

За даними слідства, у січні 2014-го ці судді взяли під варту 14 учасників акцій протесту, ще трьох помістили під домашній арешт. У повідомленні йдеться про те, що внаслідок цих рішень судді незаконно позбавили волі 17 осіб.

"Рішення приймалися без достатніх та належних доказів про вчинення [затриманими] масових заворушень задля перешкоджання організації та проведенню подальших мирних зборів і мітингів у місті Черкаси та інших регіонах", – вважають у прокуратурі.

Наприкінці 2013-го – на початку 2014 року в Україні відбулися масові протести, які призвели до зміни влади – президент Віктор Янукович утік у Росію. Протягом усього конфлікту протестувальникам протистояли правоохоронні органи і найняті владою озброєні бандити (тітушки). За даними ГПУ, унаслідок протистояння постраждало понад 2,2 тис. осіб. Загинули 80 протестувальників і 13 правоохоронців.