Добкін заявив, що Новинський вніс за нього частину застави – 30 млн грн

Добкін: Я не вношу застави самостійно, у мене немає таких грошей
Фото: opposition.org.ua

Нардеп від Опозиційного блоку Михайло Добкін заявив, що в розмові зі своїм колегою по фракції Вадимом Новинським отримав інформацію, що другу частину застави у розмірі 20 млн грн внесе співголова партії "Опозиційний блок" Борис Колесніков.

Нардеп від Опозиційного блоку Вадим Новинський вніс частину застави за свого колегу по фракції Михайла Добкіна. Про це Добкін розповів в ефірі каналу "112 Україна".

"Можу підтвердити, я розмовляв із ним (із Новинським."ГОРДОН") півгодини тому телефоном. Підтвердив, що він сьогодні зробив першу частину застави, яка становить 30 млн грн", – сказав Добкін.

Він підкреслив, що сам за себе вносити застави наміру не має.

"Я не вношу самостійно, у мене немає таких грошей, я це сказав, коли була перерва в суді. Вносять мої товариші, у яких є фінансова можливість, і в них ці гроші задекларовані. Будь-яку суму, яку вносять як заставу, ще перевіряють фінансовим моніторингом", – заявив депутат.

Він також повідомив, що в розмові з Новинським отримав інформацію, що другу частину застави внесе співголова партії "Опозиційний блок" Борис Колесніков.

13 липня Верховна Рада України дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Добкіна.

Політику закидають змову з метою заволодіння 78 га землі в Харкові вартістю понад 220 млн грн. У прокуратурі вважають, що у 2008 році, перебуваючи на посаді голови Харківської міської ради, Добкін сприяв незаконному відчуженню земель в інтересах житлово-будівельних кооперативів "Авантаж" і "Житлобуд-1". Харківське видання "Объектив" повідомило, що "Авантаж" отримав 12 майданчиків, "Житлобуд-1" – 24, на багатьох із них уже побудували житлові багатоповерхові будинки. 

15 липня Печерський райсуд Києва обрав Добкіну запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці з правом вийти під заставу в розмірі 50 млн грн. Прокуратура просила заарештувати його із заставою в розмірі 150 млн грн.

Добкін заявив, що вносити застави не буде, тому що таких грошей у нього немає. Водночас він не виключив, що потрібну суму зберуть інші.