Додон заявив Медведєву, що санкції РФ проти України негативно впливають на молдовський експорт

Додон попросив Медведєва найближчим часом розібратися із ситуацією
Фото: ЕРА

Введена Росією заборона на ввезення товарів з України створює бар'єри для ввезення молдовської продукції на російський ринок, ідеться в листі президента Молдови Ігоря Додона до глави російського уряду Дмитра Медведєва.

Президент Молдови Ігор Додон попросив прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва розібратися із транспортуванням у Росію молдовської продукції, яке було заблоковано через введені проти України санкції. Про це Додон написав у листі, який оприлюднив у своєму Twitter.

"Оскільки молдовські товари, що експортують у РФ, транспортують через територію України, введена заборона створює бар'єри для експорту молдовської продукції на російський ринок у зв'язку з подовженням маршруту доставлення вантажів і збільшенням транспортних витрат", – написав молдовський президент.

Він попросив Медведєва найближчим часом розглянути питання про вихід із ситуації, що склалася.

22 жовтня президент Росії Володимир Путін підписав указ, що передбачає введення санкцій у зв'язку "з недружніми діями України". Глава Кремля доручив уряду скласти переліки фізичних та юридичних осіб, щодо яких будуть застосовувати спеціальні економічні заходи, а також визначити ці заходи.

1 листопада уряд РФ увів обмеження для 68 юридичних осіб з України. Із їх переліком можна ознайомитися тут.

25 грудня прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв повідомив про розширення списку громадян і організацій України, які потрапляють під санкції.

Санкції передбачають "блокування (заморожування) безготівкових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії та заборону на перерахування коштів (виведення капіталу) за межі Росії". В уряді наголошують, що уряд РФ залишає за собою право скасування введених спеціальних економічних заходів у разі зняття Україною санкцій, введених щодо російських громадян і юридичних осіб.