Доній: Між "мовою" і "крадіжкою" творча інтелігенція обрала мову, закривши очі на безпрецедентний рівень корупції під час війни

Доній (на фото): Порошенко зіграв на страху
Фото: Сергій Крилатов / Gordonua.com

Як заявив у інтерв'ю виданню "ГОРДОН" екс-нардеп, президент Центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній, чинний президент України Петро Порошенко під час своєї передвиборчої кампанії безпрецедентно залякував суспільство.

Чинний президент України Петро Порошенко використовував агресивну риторику під час своєї передвиборчої кампанії, яка "розколола суспільство на багато років", заявив у інтерв'ю виданню "ГОРДОН" колишній народний депутат, президент Центру досліджень політичних цінностей, політичний аналітик Олесь Доній.

"Порошенко зіграв на страху, безпрецедентно залякував суспільство [президентом Росії Володимиром] Путіним, реваншем старої влади тощо. На частину суспільства це подіяло. Між "мовою" і "крадіжкою" творча інтелігенція обрала мову, закривши очі на безпрецедентний рівень корупції під час війни. Ось це і є найбільшою катастрофою. Зверніть увагу, за Порошенка віддали голоси 24,45% із тих, хто прийшов на вибори, за [новообраного президента України Володимира] Зеленського – 73,22%. Це перший такий розгромний результат за всю історію президентських виборів в Україні", – заявив Доній.

Він зазначив, що спершу головним завданням Порошенка було потрапити у другий тур, "і він дуже технологічно вирішив цю проблему".

"Узагалі, технологію будь-яких виборів можна поділити на три великі тактичні плани. 1. Змагання ідей – це коли кандидати та їхні штаби намагаються запропонувати свій план майбутнього для країни. Як правило, саме ці технології працюють на Заході. 2. Технологія досвіду – це коли політик намагається апелювати до вже досягнутих ним результатів. 3. Антидія – це кампанія проти опонента, найперше – чорний піар. Проаналізуйте передвиборчу програму Зеленського, вона спрямована на позитивне майбутнє. Можна сперечатися, що із запропонованого ним є реалістичним, але це варіант натхненної візії майбутнього у стилі I have a dream Мартіна Лютера Кінга. Натомість у Порошенка приблизно третина програми – опора на попередні його здобутки", – розповів екс-нардеп.

Доній: Порошенко не зможе бути почесним пенсіонером, як Кравчук, Кучма або Ющенко, бо альтернатива його відсутності в політиці – лава підсудних. Читайте повний текст інтерв'ю

21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. Згідно з остаточними підсумками, новим президентом України став Володимир Зеленський, який здобув 73,22% голосів. За чинного президента України Петра Порошенка проголосувало 24,45% виборців.