Дубілет повертається в бізнес

Дубілет пропрацював у Кабміні пів року
Фото: kmu.gov.ua

Дмитро Дубілет, який в уряді Олексія Гончарука обіймав посаду міністра Кабінету Міністрів, заявив, що не буде входити до складу нового уряду.

Дмитро Дубілет заявив, що не буде входити до складу нового Кабінету Міністрів України.

"Щодо моїх подальших планів. До складу Кабміну я входити не буду. Зараз повертаюся в рідну стихію – в бізнес", – написав він у Facebook 27 березня.

Дубілет повідомив, що хотів би закінчити проєкти, якими займався в попередньому складі уряду.

"Я хочу довести до кінця частину проєктів із топ-50. Буду працювати над ними ззовні – благо досвід впровадження iGov у ролі волонтера є", – зазначив Дубілет.

6 березня він опублікував пост і описав 50 проєктів, які вела його команда. Серед них – впровадження електронного документообігу, оптимізація чисельності співробітників низки відомств, електронний перепис населення та інші.

Дубілет колишній IT-директор "ПриватБанку", співзасновник Monobank.

У серпні 2019 року березні 2020 року входив до складу уряду Олексія Гончарука, обіймав посаду міністра Кабінету Міністрів. В уряді Дениса Шмигаля цей пост перейшов Олегу Немчинову.

Після призначення уряду Шмигаля Дубілет говорив, що його подальша участь у роботі Кабміну поки що на стадії обговорення. "Більшість проєктів, якими я займався, не завершено. А нічого так не болить, як відчуття загубленого часу через незавершені проєкти", – заявив колишній чиновник 5 березня.

На початку березня Шмигаль говорив, що Дубілет у його команді. "Посади поки що немає, але ми про це з ним поговоримо", – сказав прем'єр 6 березня.