"Думаю, кандидатур не буде". Арахамія прогнозує, що прем'єром залишиться Гончарук

Гончарук, на думку Арахамії, ще побуде прем'єром
Фото: EPA

Керівник фракції "Слуга народу" в парламенті Давид Арахамія заявив, що до Верховної Ради не надходило жодних заяв, які свідчать про ймовірну заміну прем'єра. За даними ЗМІ, чинний глава уряду Олексій Гончарук написав заяву про відставку.

Глава парламентської фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія вважає, що Олексій Гончарук залишиться прем'єр-міністром України. Про це він заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" 2 березня.

"На прем'єр-міністра, я думаю, не буде кандидатур", – сказав він, відповідаючи на запитання, скільки кандидатур на посаду прем'єр-міністра наразі розглядають.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи залишиться прем'єр-міністром Гончарук, парламентарій сказав: "Думаю, що так. Принаймні наразі жодних заяв не надходило".

На 4 березня на вимогу президента Володимира Зеленського призначено позачерговау сесію Верховної Ради. До порядку денного внесено питання "про Кабінет Міністрів". Про що саме йдеться під розглядом цього питання, незрозуміло, але, за даними ЗМІ, Рада може відправити Гончарука у відставку з посади прем'єра.

Водночас перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук заявляв, що може йтися "про точкові зміни", а не про відставку всього Кабміну. "Тільки у випадку, якщо (я зараз фантазую) члени уряду напишуть заяви про відставку, це питання може бути розглянуто. А так в уряду, відповідно до Конституції, є такий імунітет", – зазначав він 28 лютого.

ЗМІ також писали, що Гончарук знову написав заяву про відставку. Прем'єр спростував цю інформацію сьогодні вранці.