Двох затриманих сьогодні екс-бійців "Донбасу" підозрюють у розбійному нападі

Сьогодні були затримані два екс-бійці батальйону "Донбас"
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

Затриманих сьогодні екс-бійців добровольчого батальйону "Донбас" Анатолія Віногродського і Леоніда Литвиненка підозрюють у нападі на охоронця одного з приватних сільськогосподарських підприємств у Кіровоградській області.

Одного з колишніх керівників батальйону "Донбас" і його прибічника затримали за напад на охоронця одного з приватних сільськогосподарських підприємств Кіровоградської області у липні цього року. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

У поліції зазначили, що підозрюваних було затримано сьогодні в Києві та Житомирській області. Раніше їм було оголошено підозру.

"Правоохоронці встановили, що 27 липня близько 11.30 вказані громадяни разом із іншими особами прибули на територію ПСП. Зловмисники побили охоронця з використанням кастетів та телескопічних палиць, спричинивши потерпілому тілесні ушкодження. Крім того, відібрали у потерпілого його особисте майно, спричинивши збитки на суму понад 650 тисяч гривень", – ідеться в повідомленні.

За даними правоохоронців, в автомобілі, на якому пересувався один із затриманих, було знайдено бити і ножі.

Дії затриманих було кваліфіковано слідчими за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років із конфіскацією майна.

Сьогодні в русі "Визволення" повідомили про викрадення колишнього другого командира батальйону "Донбас" Анатолія Віногродського. У Міністерстві внутрішніх справ України заявили, що чоловіка не викрадали, його було затримано.

Народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв розповів, що командира роти "ОУН" Леоніда Литвиненка з позивним Бек, було затримано в Новограді-Волинському Житомирської області.