Ексадвокат Януковича з'явився у ДБР задовго до свого призначення заступником директора – ЗМІ

Олександр Бабіков з'являвся у ДБР ще до свого призначення заступником директора
Скріншот: in time Ukraine / YouTube

Олександра Бабікова, який обійняв посаду першого заступника директора Держбюро розслідувань, уперше відрекомендували на новій посаді ще до закінчення конкурсу, повідомляє Bihus.іnfo.

Колишній адвокат Віктора Януковича Олександр Бабіков почав ознайомлюватися з роботою Державного бюро розслідувань задовго до того, як його було призначено на посаду першого заступника директора ДБР. Про це 28 січня написало видання Bihus.іnfo, посилаючись на джерело у ДБР.

Як повідомив співрозмовник, Бабіков прийшов у ДБР ще перед Новим роком, 28 грудня, разом з в.о. директора Іриною Венедіктовою.

"Бабіков уже тоді не соромився задавати питання слідчим, брати до рук матеріали кримінальних проваджень і з'ясовувати, чому це розслідують так, а не інакше. "Найпрекрасніше", що пані в.о. не просто не перешкоджала Бабікову парирувати у висловах із працівниками ДБР, навпаки ж – вона не соромлячись представляла його своїм першим заступником", – розповів уже звільнений працівник ДБР.

20 січня на сайті ДБР з'явилася інформація про призначення Бабікова на посаду першого заступника директора. Раніше він співпрацював з адвокатським об'єднанням Aver Lex, яке займалося захистом четвертого президента України Віктора Януковича у справах Майдану.

18 січня Адвокатська дорадча група, члени сімей героїв Небесної сотні і правозахисники зверталися до т.в.о. директора ДБР Ірини Венедіктової і президента України Володимира Зеленського з вимогою не допустити призначення Бабікова заступником директора ДБР.