Ексгенпрокурор Луценко заявив, що його дружина вирішила скласти депутатські повноваження через проблеми із серцем

Сьогодні Ірина Луценко заявила, що складає із себе повноваження нардепа
Фото: Ірина Луценко / Facebook

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко підтвердив, що повернувся в Україну й наголосив, що ні він, ні його дружина Ірина не планують покидати Україну.

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що його дружина Ірина, яка є народною депутаткою від "Європейської солідарності", вирішила скласти депутатські повноваження через проблеми із серцем. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Так, моя дружина Ірина написала заяву про складення депутатських повноважень. Вона перенесла серйозну проблему із серцем. Такий діагноз не дозволяє працювати на виборців із повною віддачею, як вона це робила і в опозиції, і при владі", – наголосив Луценко.

Він зазначив, що цей факт ніяк не пов'язаний із припущеннями "псевдоекспертів" про те, що сім'я ексгенпрокурора хоче покинути Україну.

Луценко сказав, що вже закінчив курс англійської мови й повернувся до Києва.

"Уся моя сім'я народилася, працювала, боролася і воювала тут, в Україні. Ми не змінимо ні переконань, ні місця проживання", – додав ексгенпрокурор.

3 листопада "Українська правда" з посиланням на джерела в апараті Верховної Ради повідомила, що 1 листопада Ірина Луценко подала заяву про дострокове припинення депутатських повноважень.

Її було обрано до Ради IX скликання за списками "Європейської солідарності" (№15).

Після припущення політолога Михайла Чаплиги, що сім'я Луценка вирішила виїхати до Лондона, ексгенпрокурор, який із вересня перебував у Лондоні, заявив, що вже повернувся до Києва.