Екс-командувача Нацгвардії України Аллерова повідомили про підозру у справі про розтрату

Аллеров очолював Нацгвардію із 2015-го до 2019 року
Фото: ngu.gov.ua

Джерела видання "Слово і діло" заявили, що колишній командувач Нацгвардії Юрій Аллеров став підозрюваним у кримінальному провадженні, яке веде НАБУ.

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру колишнього командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова. Про це виданню "Слово і діло" повідомили джерела в правоохоронних органах.

Аллерова та інших осіб правоохоронці вважають винними у розтраті майже 100 млн грн.

Позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко написав у своєму Facebook, що Аллерова затримано.

Джерела "Слова і діла" спростували це повідомлення, проте уточнили, що в межах цього провадження затримано генерального директора компанії "Укрбуд Девелопмент" Олега Майбороду.

Також співрозмовники зазначили, що підозрюваних проситимуть взяти під варту з альтернативою застави.

У НАБУ розповіли, що кримінальне провадження проводять за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним, шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу. За інформацією слідства, унаслідок протиправних схем із нерухомістю було завдано збитків державі більш ніж на 80 млн грн.

Джерело "Українських новин" повідомляло 14 травня, що НАБУ проводить приблизно 20 обшуків у Києві у справі про будівництво житла для Нацгвардії.

Аллерова призначили командувачем Нацгвардії в грудні 2015 року. 7 травня 2019 року його звільнили.