Екс-прокурор США Марта Берш заявила, що їй не надходило від Зеленського пропозиції стати генпрокурором України

Берш у 2017 році погодилася взяти участь у конкурсі на посаду члена комісії з аудиту Національного антикорупційного бюро від Верховної Ради, але пізніше відкликала свою кандидатуру
Фото: radiosvoboda.org

10 квітня видання LIGA.net із посиланням на джерела у штабі кандидата у президенти і шоумена Володимира Зеленського повідомило, що екс-прокурора Марту Берш може бути призначено на посаду генерального прокурора України в разі, якщо Зеленський стане президентом України. Журналісти TEXTY.org.ua з'ясували, що їй не надходило пропозиції від шоумена.

Екс-прокурор США Марта Берш заявила, що їй не надходило від кандидата у президенти шоумена Володимира Зеленського пропозиції стати генеральним прокурором України. Про це вона повідомила інтернет-виданню Texty.org.ua.

"Інформація, що мені надійшла пропозиція стати генеральним прокурором, не відповідає дійсності",  написала вона у відповіді на електронний лист редакції.

10 квітня видання LIGA.net із посиланням на джерела у штабі Зеленського повідомило, що в разі його перемоги на виборах на посаду генерального прокурора може бути призначено Марту Берш, яка була прокурором у справі екс-прем'єр-міністра Павла Лазаренка (українські ЗМІ іноді пишуть її ім'я як Марта Борщ і помилково приписують їй українське коріння).

У 2017 році вона номінувалася на посаду члена комісії з аудиту Національного антикорупційного бюро від Верховної Ради, але відкликала свою кандидатуру.

Джерела LIGA.net також повідомили, що главою Міністерства закордонних справ України в команді Зеленського бачать екс-міністра фінансів Олександра Данилюка, а головою Служби безпеки України  колишнього керівника цього відомства, екс-начальника Головного управління військової розвідки Міністерства оборони України Ігоря Смешка.

Прес-секретар Смешка Зоя Завгородня заявила, що він не збирається співпрацювати із жодним із двох кандидатів у президенти України, які вийшли у другий тур: ані з Зеленським, ані з чинним президентом Петром Порошенком.