Колишнього заступника міністра енергетики часів Януковича екстрадували із Грузії, суд заарештував його

ВАКС обрав запобіжний захід експосадовцю 28 січня
Фото: pixabay.com

Ексзаступнику міністра енергетики та вугільної промисловості часів колишнього президента Віктора Януковича призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 45 днів із правом внесення застави в розмірі майже 6 млн грн.

Вищий антикорупційний суд України 28 січня обрав запобіжний захід колишньому заступнику міністра енергетики та вугільної промисловості часів експрезидента Віктора Януковича, повідомила у Facebook пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

27 січня експосадовця екстрадували із Грузії. Йому призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 45 днів із правом внесення застави в розмірі майже 6 млн грн.

"Учасники злочинного угруповання, до складу якого входив зазначений експосадовець, у 2010–2014 роках продавали приватним компаніям скраплений газ, видобутий ПАТ "Укрнафта" (50% + одна акція належать державній НАК "Нафтогаз України") та ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать НАК "Нафтогаз України") за пільговими цінами, встановленими для реалізації газу населенню, однак насправді перепродували його іншим суб'єктам господарювання, а ті вже випускали у вільний обіг. Унаслідок таких дій державним підприємствам завдано збитків у розмірі понад 2 млрд грн. Дії вищезазначеної особи кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 і ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України, за які передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років", – ідеться в повідомленні.

У березні 2017 року тодішній керівник української Генеральної прокуратури України Юрій Луценко заявив, що у Грузії заарештували колишнього заступника міністра палива та енергетики України Ігоря Кірюшина. ГПУ розслідувала кримінальне провадження щодо Кірюшина за підозрою у співучасті в заволодінні злочинною організацією майном ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укргазвидобування" на загальну суму понад 2 млрд грн. У Міністерстві палива та енергетики Кірюшин працював із червня 2009-го до березня 2011 року.