Експерт із маркетингу Ліндстром: В України як у бренда ситуація зараз не дуже добра. Треба вибрати щось одне, чим ви вирізняєтеся

Ліндстром підкреслив, що бренд може бути і провокативним
Фото: Martin Lindstrom / Facebook

Бренд України можна побудувати на тому, що країна перебуває в авангарді змін і розуміє їх набагато краще, ніж будь-хто інший, уважає данський експерт із маркетингу та брендингу Мартін Ліндстром.

Україні треба вибрати щось одне, чим вона хоч трохи відрізняється від інших країн, і побудувати на цьому бренд країни, сказав данський експерт із маркетингу та брендингу Мартін Ліндстром 13 жовтня під час прес-брифінгу на форумі Olerom Forum One у Києві, відповідаючи на запитання кореспондента інтернет-видання "ГОРДОН".

"В України як у бренда зараз ситуація не дуже добра. Якщо я назву Швейцарію, ви, імовірно, уявите собі шоколад або годинник. Якщо візьму Німеччину, уявите інженерію, а якщо Нову Зеландію – природу. Але коли я називаю Україну, я не знаю, що вона представляє. Найперше, що ви маєте зробити, – це знайти таку річ", – зазначив він.

На думку Ліндстрома, бренд України можна побудувати на тому, що країна перебуває в авангарді змін і розуміє їх набагато краще, ніж будь-хто інший, оскільки зараз проходить через величезний трансформаційний період.

"Причина, з якої Нова Зеландія зараз відома, у тому, що вони створили фільм "Володар перснів", а ОАЕ відомі тому, що створили Ski Dubai, гірськолижний курорт посеред пустелі. Здуріти! Потрібно знайти щось одне для України, що буде вирізняти її", – додав експерт.

Він підкреслив, що бренд може бути і провокативним.