Ердоган про "візовий конфлікт" зі США: Туреччина – не племінне утворення

За словами Ердогана, США мають зрозуміти, що Туреччина є правовою державою
Фото: EPA

Рішення посольства США в Анкарі про призупинення видавання віз викликає жаль, відповідь має бути дзеркальною, заявив президент Туреччини Реджеп Ердоган.

США проявили неповагу до Туреччини, припинивши видавання неімміграційних віз у своєму посольстві в Анкарі. Про це на прес-конференції в Києві заявив турецький президент Реджеп Ердоган, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Туреччина – правова держава, а не племінне утворення. Цей факт має бути чітко усвідомлено. Яким би не був текст заяв, озвучуваних американською стороною, він матиме дзеркальну відповідь", – сказав турецький лідер.

За його словами, рішення американського посла в Анкарі, "безумовно, викликає жаль".

Він зазначив, що співробітники міністерства закордонних справ Туреччини намагалися зв'язатися з американцями для недопущення конфлікту.

8 жовтня посольство США в Туреччині й інші американські дипвідомства призупинили видавання всіх неімміграційних віз у країні.

9 жовтня про аналогічний захід заявило посольство Туреччини у США.

4 жовтня стало відомо, що у Туреччині було заарештовано співробітника Генерального консульства США в Стамбулі. Його підозрюють у зв'язках з організацією проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого турецька влада обвинувачує в організації спроби державного перевороту в липні 2016 року.

Сьогодні в Туреччині видали ордер на затримання ще одного співробітника американської дипмісії.