Федерація боксу Росії запропонувала надати Усику і Ломаченку громадянство РФ

Усик і Ломаченко разом потрапили в розділ "Чистилище" сайта "Миротворець"
Фото: Vasiliy Lomachenko / Василий Ломаченко / Facebook

Чемпіонів світу з боксу, українців Олександра Усика і Василя Ломаченка внесли в базу сайта "Миротворець", волонтери назвали їх "інструментами російської пропаганди". Генсек російської федерації боксу Умар Кремльов заявив, що "десятки виродків сіють негатив навколо чудових спортсменів".

Федерація боксу Росії виступила з ініціативою надати російське громадянство українським боксерам Олександрові Усику та Василеві Ломаченку. Про це 7 травня написало видання "Спорт-Експресс" із посиланням на генерального секретаря федерації Умара Кремльова.

Коментуючи внесення Усика і Ломаченка в базу даних сайта "Миротворець", Кремльов заявив: "Є в Україні десятки виродків, які за долари бігають і виконують доручення. Ось вони можуть бути незадоволеними. Але на 40 мільйонів в Україні це щонайбільше кілька тисяч людей".

Боксерів він назвав "гідними людьми", які відстоюють свою позицію.

"У базу "Миротворця" вносять не зрадників України, а навпаки – зрадники вносять людей у цю вигадану базу. Ми готові надати Усику і Ломаченку російське громадянство, якщо ці десятки виродків на Україні сіятимуть негатив навколо цих чудових спортсменів. Ми такими спортсменами пишаємося", – підсумував генсек федерації.

Волонтери, які ведуть сайт "Миротворець", назвали чемпіонів світу з боксу Ломаченка й Усика "слабкими істотами, які легко стали інструментом російської пропаганди". Їх внесли в розділ "Чистилище".

Усик і Ломаченко знялися у фільмі "Здрастуй, брате, Христос воскрес!", розміщеному 5 травня на YouTube-каналі російського монастиря "Корсунська пустинь". У фільмі Усик, серед іншого, заявив, що продовжить підтримувати контакти зі своїми друзями із РФ, незважаючи на хейт на його адресу. А Ломаченко зазначив, що для нього Україна, Росія та Білорусь – це "єдиний народ".

Сайт волонтерського центру "Миротворець" діє з весни 2014 року. У базу проєкту вносять пособників терористів Донбасу, порушників міжнародно визнаних кордонів України, тих, хто, на думку учасників проєкту, вчиняє дії, спрямовані проти національної безпеки України, світу, безпеки людства та міжнародного правопорядку.