Фракція Блоку Петра Порошенка запросила Гройсмана на засідання, на якому обговорять подання ГПУ на Добкіна

Гройсмана кличуть на засідання фракції БПП 12 липня. Джерела "Української правди" заявляють, що у прем'єра конфлікт із президентом
Фото: Volodymyr Groysman / Facebook

Голова парламентської фракції Блоку Петра Порошенка Артур Герасимов повідомив, що на засіданні фракції за участю прем'єр-міністра Володимира Гройсмана обговорять подання Генеральної прокуратури України на позбавлення депутатської недоторканності нардепа від Опозиційного блоку Михайла Добкіна і судову реформу.

Фракція Блок Петра Порошенка запросила прем'єр-міністра Володимира Гройсмана на своє засідання, яке відбудеться 12 липня, заявив журналістам голова БПП Артур Герасимов, повідомляє "Українська правда".

"Фракція відбудеться за участю прем'єр-міністра", – сказав Герасимов. За його словами, на засіданні обговорять подання Генеральної прокуратури України на нардепа від Опозиційного блоку Михайла Добкіна про позбавлення його імунітету і судову реформу.

Водночас джерела "Української правди" у фракції БПП стверджують, що основна причина приходу Гройсмана на засідання – законопроект про збільшення витрат державного бюджету на 27 млрд гривень завдяки позаплановим надходженням і пенсійна реформа.

Як розповіли депутати, через розподіл цих коштів у президента України Петра Порошенка та Гройсмана виник конфлікт. За їхніми словами, коли 22 червня Гройсман презентував законопроект у парламенті, він не був погоджений із Порошенком. "Це розгнівило президента, тепер бюджет погоджують із ним", – говорить джерело, близьке до прем'єр-міністра.

22 червня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №6600 "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2017 рік". Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, доходи державного бюджету запропоновано збільшити на 26 млрд грн, зокрема доходи загального фонду – на 25 млрд грн, спеціального фонду – на 1 млрд грн.

Генпрокурор Юрій Луценко вніс до парламенту подання на притягнення до кримінальної відповідальності Добкіна 29 червня. Політику закидають змову з метою заволодіння 78 га землі в Харкові вартістю понад 220 млн грн. У відповідь Добкін заявив, що наміри Генеральної прокуратури України зняти з нього недоторканність можна розцінювати як тиск на опозицію. Регламентний комітет Верховної Ради розгляне подання ГПУ на Добкіна 12 липня.