Фракція "Самопоміч" у Київраді оголосила про саморозпуск

Виконавчий комітет "Самопомочі" виключив кількох депутатів Київської міської ради з партії
Фото: kmr.gov.ua

Партія "Самопоміч" передасть у Національне антикорупційне бюро України та Національне агентство з питань запобігання корупції матеріали внутрішньопартійного розслідування щодо кількох депутатів Київради.

Фракція "Самопоміч" у Київській міській раді оголосила про саморозпуск, заявили "ГОРДОН" у прес-службі політсили.

"У депутатів був вибір: засудити корупційну аферу свого колеги, яку виявило внутрішньопартійне розслідування, або ж вибрати кругову поруку. Сміливості, на жаль, не вистачило. Після такого саморозпуск – це, мабуть, єдиний вихід", – ідеться в повідомленні.

У фракції розпочали процедуру відкликання всіх депутатів, "які голосували за корупційне рішення".

"Матеріали розслідування передаємо в Національне антикорупційне бюро України та Національне агентство з питань запобігання корупції", – додали в "Самопомочі".

6 вересня виконавчий комітет "Самопомочі" виключив депутатів Київської міської ради Сергія Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука з партії через завдання шкоди репутації політичної сили.

Ці депутати підтримали рішення Київської міської ради про виділення родичам їхнього колеги Романа Марченка земельних ділянок у місті Києві, які, як вважають у партії, раніше він же і захопив незаконно. Загальна площа ділянок становить понад 1,4 га.

У партії розповіли, що частина депутатів фракції на чолі із Сергієм Гусовським довгий час не вживала жодних дій і заходів для запобігання діям Марченка.