Геращенко заявила, що в Раді є "одна хитрозроблена партія". "Слуги народу" поскаржилися на депутатку в регламентний комітет

Заяву Гетманцева Геращенко (праворуч у рожевих рукавичках) зустріла оплесками
Скріншот: RadaTVchannel / YouTube

Під час обговорення законопроєктів про посилення соціального захисту медиків нардепка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко заявила, що в парламенті є "одна хитрозроблена партія", яка дає обіцянки, але не виконує їх. Після цього нардеп від "Слуги народу" Данило Гетманцев закликав регламентний комітет дати оцінку словам Геращенко і перевірити, чи є вона сама "хитрозробленою".

На позачерговому засіданні Верховної Ради 7 травня виникла заочна сутичка між народною депутаткою від "Європейської солідарності" Іриною Геращенко та народним депутатом від "Слуги народу" Данилом Гетманцевим, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Це сталося під час розгляду законопроєкту про посилення соціального захисту медиків №3376, який подали депутати від "Європейської солідарності", і двох альтернативних до нього авторства депутатів від "Слуги народу" – №3376-1 і 3376-2.

Під час обговорення законопроєктів Геращенко вийшла до трибуни і заявила, що "Європейська солідарність" наполягає на ухваленні саме її проєкту закону.

"Соррі, парканна лексика, але це цитата з найвеличнішого лідера сучасності. У цьому парламенті є одна хитрозроблена партія, для якої ключове – це політичні дивіденди... Говорять зараз про політичні дивіденди 300% надбавки лікарям. І ця хитрозроблена фракція не знає, що лікарі отримали від 8 грн до 280 грн так званої надбавки за березень і квітень. І ось зараз ця хитрозроблена фракція намагається залишити лікарів без соціальної виплати", – сказала Геращенко.

У своєму виступі вона, імовірно, натякала на вчорашню заяву президента Володимира Зеленського, який сказав, що в українській політиці активізувався вірус "хитрозробленості".

Пізніше слово взяв Гетманцев. Він попросив дати оцінку словам Геращенко.

"Я як доктор юридичних наук, професор Київського національного університету імені [Тараса] Шевченка не зовсім розумію термін "хитрозроблена фракція", але добре розумію, що таке хамство, зверхність, брехня, яка постійно виходить від однієї із фракцій парламенту", – сказав представник "Слуги народу".

Гетманцев офіційно звернувся до регламентного комітету і закликав перевірити, "чи має право депутат називати фракцію хитрозробленою, що таке взагалі "хитрозробленість" і чи є саме цей депутат хитрозробленим".

Заяву Гетманцева депутати зустріли оплесками, аплодувала й сама Геращенко.

Після цього у президію до спікера підійшов п'ятий президент, народний депутат від "Європейської солідарності" Петро Порошенко, і вони протягом якогось часу щось обговорювали.

Відео: НАШ / YouTube

Сутички представників "Європейської солідарності" із фракцією "Слуга народу" і спікером виникають у парламенті регулярно, наприклад, до цього була 30 квітня. Тоді у розпал конфлікту спікер Дмитро Разумков сказав представнику "Європейської солідарності" Олексієві Гончаренку: "Надіньте маску, бо може долетіти!".