Герасимов: Хочемо нагадати уряду про необхідність внести подання на міністра у справах ветеранів. Кандидатурою від БПП залишається Фріз

Герасимов: Наша фракція вже визначилася з кандидатом на посаду глави нового міністерства
Фото: president.gov.ua

У середині вересня спікер парламенту Андрій Парубій говорив, що Кабінет Міністрів поки що не вніс у Верховну Раду кандидатури на посаду міністра у справах ветеранів. 16 жовтня голова фракції Блоку Петра Порошенка Артур Герасимов закликав уряд зробити це і нагадав, що кандидатурою від БПП на посаду глави нового міністерства є Ірина Фріз.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман має внести у Верховну Раду подання про призначення міністра у справах ветеранів, заявив на засіданні погоджувальної ради ВР 16 жовтня голова фракції Блоку Петра Порошенка Артур Герасимов, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Хочемо нагадати уряду про необхідність внести у Верховну Раду подання на міністра у справах ветеранів... Наша фракція вже визначилася із кандидатом на посаду глави нового міністерства – це наша колега [нардеп від БПП] Ірина Фріз", – сказав Герасимов.

17 вересня спікер парламенту Андрій Парубій говорив, що Кабінет Міністрів поки що не вніс у Верховну Раду кандидатури на посаду міністра у справах ветеранів. Того самого дня Герасимов нагадав, що фракція БПП підтримала кандидатуру Фріз.

У липні 2017 року президент України Петро Порошенко виступив з ініціативою створення Міністерства у справах ветеранів. У лютому 2018 року Рада підтримала його пропозицію. У березні уряд почав створення відомства.