Герасимов: Ми не боїмося ні дострокових виборів, ні чергових

Герасимов: Будь-яка політична сила має бути до виборів готова з наступного ранку, коли отримала таке запитання
Фото: solydarnist.org

Відповідаючи на запитання журналістів, голова парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов заявив, що його політична сила готова до дострокових виборів.

Парламентська фракція "Блок Петра Порошенка" готова і до чергових, і до позачергових виборів. Про це в коментарі журналістам повідомив голова фракції Артур Герасимов, пише "Укрінформ".

"Будь-яка політична сила, яка себе поважає, має бути до виборів готова з наступного ранку після того, коли вона отримала таке запитання. Тобто ми не боїмося ні дострокових виборів, ні чергових", – підкреслив Герасимов.

Перший тур президентських виборів в Україні відбувся 31 березня, другий – 21 квітня. За його підсумками новим президентом України став Володимир Зеленський, який здобув 73,22% голосів. За чинного президента України Петра Порошенка проголосувало 24,45% виборців.

В інтерв'ю "РБК-Україна", опублікованому 18 квітня, Зеленський говорив, що в разі перемоги на виборах "буде думати" про розпуск Верховної Ради, якщо встигне у визначені законом терміни.

Заступник голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка", заступник керівника виборчого штабу Порошенка Сергій Березенко повідомляв, що новий президент України має право розпустити Верховну Раду до 27 травня, згідно з Конституцією.

Чергові вибори до Верховної Ради відбудуться 27 жовтня 2019 року.