Герасимов про позбавлення його дипломатичного рангу: Як на мене – це дрібно. Чи не пов'язано це з моїми висловлюваннями проти рішень нинішньої влади?

Герасимов: Я ніколи не гнався за жодними нагородами, званнями, посадами
Фото: solydarnist.org

За словами нардепа від "Європейської солідарності" Артура Герасимова, п'ятий президент України Петро Порошенко надав йому дипломатичний ранг Надзвичайного і Повноважного Посла згідно з українським законодавством.

Нардеп від "Європейської солідарності" Артур Герасимов уважає, що позбавлення його президентом України Володимиром Зеленським дипломатичного рангу Надзвичайного і Повноважного Посла може бути пов'язано з його критичними висловлюваннями на адресу нинішньої влади. Про це він сказав журналістам 11 вересня в кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Люди, які мене знають, я маю на увазі і звичайних громадян, і експертів, і членів парламенту вони знають, що я ніколи не гнався за жодними нагородами, званнями, посадами", – сказав Герасимов.

За його словами, п'ятий президент України Петро Порошенко надав йому ранг згідно з українським законодавством і так відзначив його роботу в Парламентській асамблеї ОБСЄ, українську делегацію у якій він очолює.

"Що хочу сказати... Як на мене – це дрібно. І тільки одне запитання виникає. Чи не пов'язано це з моїми критичними виступами на засіданнях Верховної Ради проти рішень монобільшості й рішень нинішньої влади?" заявив він.

11 вересня Зеленський скасував надання дипломатичних рангів Надзвичайного і Повноважного Посла Герасимову, а також нардепу від "Європейської солідарності" Володимирові Ар'єву, який у Верховній Раді VIII скликання очолював українську делегацію в Парламентській асамблеї Ради Європи. Порошенко надав їм дипломатичні ранги 18 травня, за два дні до закінчення президентської каденції. 

Ар'єв і Герасимов були у фракції Блоку Петра Порошенка у Верховній Раді VІІІ скликання, до нового парламенту пройшли за списками партії "Європейська солідарність".