Герус: Я сам ініціював свою відставку з посади представника президента в Кабміні

Герус: Жодних розбіжностей із президентом у нас немає
Фото: Andriy Gerus / Facebook

Голова комітету Верховної Ради з енергетики та ЖКГ, нардеп від "Слуги народу" Андрій Герус у коментарі виданню "ГОРДОН" заявив, що пішов у відставку з поста представника президента у Кабміні через складнощі в поєднанні декількох посад.

Голова комітету Верховної Ради з енергетики та ЖКГ, нардеп від "Слуги народу" Андрій Герус у коментарі виданню "ГОРДОН" заявив, що сам ініціював свою відставку з посади представника президента України Володимира Зеленського в Кабінеті Міністрів.

"Я знав про це заздалегідь – іще з минулого тижня, жодного сюрпризу для мене тут немає. Навіть більше, я сам ініціював цю відставку – місяць чи півтора тому. Тому що просто неможливо працювати у Верховній Раді, очолювати парламентський комітет і ще бути представником президента в Кабміні. Наприклад, засідання уряду і парламенту часто проводять в один і той самий час. Хвилюватися через це звільнення мені нічого. Жодних розбіжностей із президентом у нас немає. Просто мені складно поєднувати ці посади. Потрібно вивчати матеріали, працювати і там, і там. Раніше я постійно займався питаннями, пов'язаними з Кабміном, а ось після призначення на посаду жодного разу туди так і не потрапив", – підкреслив Герус.

11 листопада Зеленський звільнив Геруса з поста представника президента у Кабінеті Міністрів.

На цю посаду глава держави призначив Олексія Перевезенцева.

"Призначити Перевезенцева Олексія Юрійовича представником президента України у Кабінеті Міністрів України (поза штатом)", – ідеться в указі.

Із 2016-го до вересня 2019 року Перевезенцев обіймав посаду державного секретаря Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Зеленський призначив Геруса своїм представником у Кабміні 22 травня.