Герус заявив, що МВФ може продовжити співпрацю з Україною після формування уряду та парламентської коаліції

Герус: Горизонт співпраці з МВФ більший, ніж місяць-два
Фото: Andriy Gerus / Facebook

Місія Міжнародного валютного фонду проводить в Україні консультації, але за кілька місяців буде оновлювати ситуацію за підсумками виборів і появи нового уряду, заявив представник президента в Кабінеті Міністрів Олександр Герус.

Міжнародний валютний фонд може продовжити подальшу співпрацю з Україною після створення парламентської коаліції та формування уряду. Таку думку журналістам висловив представник президента в Кабінеті Міністрів Олександр Герус, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Думаю, питання в тому, що МВФ хоче розуміти, хто буде урядом, хто буде коаліцією, із ким буде вестися наступна співпраця. Горизонт співпраці більший, ніж місяць-два", – зазначив Герус.

За його словами, місія МВС зараз проводитиме в Україні консультації, але за кілька місяців оновлювати ситуацію – за підсумками виборів і появи нового уряду.

Відповідаючи на запитання про ціну на газ, представник президента в Кабміні нагадав, що на сьогодні у МВФ немає нових вимог стосовно цього питання, тому що цей пункт у меморандумі виконано.

"Треба думати, як можна тут ситуацію далі розвивати, покращувати. Має бути знайдений баланс: з однієї сторони – співпраця з МВФ, з другої – український споживач, який має бути здатним оплачувати комунальні послуги і жити нормально та покращувати свій добробут", – підкреслив Герус.

19 жовтня 2018 року МВФ і влада України домовилися про нову програму співпраці у форматі stand-by на загальну суму $3,9 млрд. У МВФ заявили, що перегляд програми здійснюватимуть щопівроку. Україна отримала перший транш у розмірі $1,4 млрд за новою програмою 21 грудня.

У НБУ прогнозують, що наступний транш від МВФ в Україну надійде в червні 2019 року.

21 травня в Україні почала роботу місія МВФ.