Глава МОЗ України: Я можу впоратися з усіма викликами, у тому числі з коронавірусною хворобою

Степанов: Ситуація на території України набагато краща, ніж у багатьох європейських країнах
Фото: moz.gov.ua

Глава МОЗ України Максим Степанов не згоден із думкою, що у нього недостатньо досвіду в організації системи охорони здоров'я.

Міністр охорони здоров'я України, колишній голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов заявив "ВВС News Україна" в інтерв'ю, яке було опубліковано 15 травня, що може впоратися "з усіма викликами".

Журналістка поставила міністру запитання, чи вважає він себе достатньо кваліфікованим, щоб відповідати на такі виклики, як коронавірус і медична реформа.

"Я б не сказав, що в мене немає досвіду в організації системи охорони здоров'я. Завжди можна поїхати і подивитися, що було зроблено в медицині в Одеській області під час мого керівництва. Мій досвід дозволяє мені говорити, що я можу впоратися з усіма викликами, у тому числі з коронавірусною хворобою", – сказав Степанов.

Він зазначив, що за час його керівництва МОЗ країні "вдалося уникнути пікових захворювань".

"Ситуація повністю контрольована на території України і набагато краща, ніж у багатьох європейських країнах", – підкреслив міністр.

Станом на ранок 15 травня в Україні коронавірус підтвердили у 17 330 осіб, 476 – померли, 4473 – одужали.

Степанов – колишній директор ДП "Поліграфкомбінат Україна" (20112016) та ексголова Одеської облдержадміністрації (20172019). У Степанова є медична освіта, він закінчив Донецький національний медичний університет, за фахом хірург.

На посаду глави МОЗ Верховна Рада призначила Степанова 30 березня 2020 року на позачерговому засіданні.