Глава МОЗ України пообіцяла підписати заяву про відставку голови Нацслужби здоров'я

Скалецька зазначила, що нового голову НСЗУ оберуть на конкурсі
Фото: Міністерство охорони здоров'я України / Facebook

Голова Нацслужби здоров'я України Олег Петренко подав прохання про відставку через свої "дуже різні фундаментальні цінності" з нинішньою командою МОЗ. Міністерка Зоряна Скалецька заявила, що не бачить різниці в цінностях.

Міністерка охорони здоров'я України Зоряна Скалецька заявила про намір задовольнити прохання про відставку, подане головою Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Олегом Петренком. Про це вона повідомила 27 листопада в ефірі "Громадського".

Петренко пояснив своє бажання звільнитися "дуже різними фундаментальними цінностями з командою, що зараз працює над трансформацією системи охорони здоров'я". "Відсутність однакового розуміння мети, складності процесів, спільної відповідальності та постійний пошук простих рішень у складних питаннях не допомагає знаходити спільну мову і постійно стає каменем спотикання", – стверджував він 25 листопада.

Скалецьку запитали, чи бачить вона різницю в цінностях.

"Я не бачу", – відповіла міністерка.

Вона зазначила, що після звільнення Петренка НСЗУ тимчасово працюватиме без керівника.

"Якщо керівник був дійсно хороший і добре вибудував структуру, він власне мав створити структуру, котра працює і не залежить від конкретної однієї особи. Гарна функціонована система працює і не залежить від того, натискає на кнопку хтось чи вимикає", – пояснила Скалецька.

За її словами, нового голову Національної служби здоров'я оберуть на конкурсі.

Петренко очолює Національну службу здоров'я України з березня 2018 року. Службу було створено в межах медичної реформи, яку проводить колишня виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.