Глава МЗС Білорусі заявив, що у країни немає суперечок із РФ стосовно позиції Мінська щодо Криму

Макей: Ми вважаємо, що якщо нам було запропоновано зіграти роль майданчика для переговорів, то ми маємо дотримуватися нейтральної позиції стосовно всіх учасників

Фото: news.tut.by

"Завдання" Білорусі створювати умови для більшого порозуміння між Росією та Україною, заявив білоруський міністр закордонних справ Володимир Макей.

У Білорусі немає суперечок із РФ стосовно позиції щодо статусу Криму. Про це в інтерв'ю TUT.BY, яке вийшло 3 вересня, розповів міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей.

"У нас із Росією немає суперечок стосовно цього питання. Ми вважаємо, що якщо нам було запропоновано зіграти роль [майданчика для переговорів], то ми маємо дотримуватися нейтральної позиції стосовно всіх учасників. Ми бачимо своє завдання у тому, щоб створювати умови для більшого порозуміння між Росією та Україною, а не для більшого поділу. Тому всі кроки, які робить Білорусь, мотивовані необхідністю подолання конфронтації, а не для її посилення у нашому регіоні та у відносинах між слов'янськими державами", – сказав дипломат.

Росія анексувала Крим і Севастополь після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Відразу після анексії Криму, у квітні 2014-го, почався збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками.

У Білорусі проводять засідання тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі, а також там відбуваються переговори лідерів країн "Нормандської четвірки".