Глава штабу "Слуги народу": Наші потенційні партнери в Раді – "Голос" і "Сила і честь"

У "Слузі народу" не проти об'єднання з партіями Смешка і Вакарчука
Фото: EPA

Глава передвиборчого штабу "Слуги народу" Олександр Корнієнко підкреслив, що партія хотіла б формувати коаліцію з новими політсилами, такими як "Сила і честь" ексголови Служби безпеки України, колишнього начальника Головного управління розвідки Міноборони Ігоря Смешка і "Голос" музиканта Святослава Вакарчука.

У разі проходження до парламенту партія "Слуга народу" бачить своїми потенційними партнерами політсили "Сила і честь" ексголови Служби безпеки України, колишнього начальника Головного управління розвідки Міноборони Ігоря Смешка і "Голос" музиканта Святослава Вакарчука. Про це повідомив глава передвиборчого штабу "Слуги народу" Олександр Корнієнко в інтерв'ю виданню "theБабель", яке вийшло 24 червня.

На запитання: "Хто ваші потенційні партнери?" – Корнієнко відповів: "Це нові сили. Звичайно, "Голос", "Сила і честь".

"Ми б хотіли формувати коаліцію з новими [політсилами]", – підкреслив він.

21 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня. 23 травня указ Зеленського про дострокове припинення повноважень ВР і призначення позачергових парламентських виборів набув чинності. Із 24 травня в Україні розпочався виборчий процес.

За даними опитування центру SOCIS та Комітету виборців України, проведеного з 14-го до 19 червня, за "Слугу народу" готові проголосувати 47,6% респондентів, які визначилися з вибором, за "Голос" – 6,8%, за "Силу і честь" – 4,1%. Для проходження в Раду партія на виборах має набрати не менше ніж 5% голосів.