Глави МЗС країн ЄС заявили про одержання "позитивних сигналів" від команди Зеленського

Глави МЗС країн ЄС провели засідання у Брюсселі
Фото: ЕРА

Адміністрація Володимира Зеленського, яка готується розпочати роботу в Україні, продемонструвала намір продовжувати і зміцнювати процес реалізації основних реформ, ідеться в повідомленні за підсумками засідання Ради на рівні міністрів закордонних справ країн Євросоюзу.

Міністри закордонних справ країн Європейського союзу на засіданні, яке відбулося 13 травня у Брюсселі, відзначили позитивні сигнали, які надійшли від команди новообраного президента України Володимира Зеленського. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради ЄС.

На засіданні міністри обговорили ситуацію в Україні після президентських виборів.

"Вони відзначили позитивні сигнали, які надійшли від нової адміністрації, особливо про її намір продовжувати і зміцнювати реформи, які, як вони підкреслили, залишаються основними для забезпечення відчутних вигод для українського народу", – зазначила прес-служба.

Під час засідання глави зовнішньополітичних відомств висловили стурбованість щодо указу президента Росії Володимира Путіна, який спрощує видавання паспортів в окремих районах Донецької і Луганської областей, і знову заявили про свою повну підтримку України, її суверенітету, незалежності і територіальної цілісності.

7 травня єврокомісар Йоганннес Ган зустрівся із Зеленським у Києві. Новообраний президент назвав серед своїх пріоритетів перемогу над корупцією, демонополізацію у сфері енергетики і деолігархізацію ЗМІ. Також він заявив про намір повернути статтю про незаконне збагачення у законодавче поле.

Згідно з остаточними підсумками виборів, новим президентом України обрано Зеленського, який набрав 73,22% голосів. Чинний президент України Петро Порошенко одержав 24,45% голосів виборців. Дату інавгурації парламент має визначити на поточному пленарному тижні.